MODE UNIE Home
Ga naar unizo.be

Schoenenimport EU daalt in eerste kwartaal 2012

De landen binnen de Europese Unie (EU) importeerden het eerste kwartaal van 2012 12 procent minder schoenen dan in diezelfde periode vorig jaar. Dat meldt Shoe Intelligence.

Deze voorzichtigheid van distributeurs en winkeliers bij het importeren van schoenen komt volgens de bron door de huidige economische situatie binnen de regio. De voorlopige gegevens tonen een totale invoer van 992 miljoen paar schoenen ter waarde van 9.364 miljoen euro voor het kwartaal.

China
Hoewel China het land blijft waaruit verreweg de meeste schoenen worden geïmporteerd, vond er een volumedaling van 14,3 procent plaats. Het aantal vanuit China naar de EU geïmporteerde schoenen zakte daarmee naar 527 miljoen paar.

Italië
Italië kampte met een nog sterkere daling. Vanuit het Zuid-Europese land kwam 19,9 procent minder schoeisel de rest van de EU binnen, waardoor het aantal geïmporteerde schoenen zakte naar 37 miljoen paar. De zorgwekkende cijfers hebben ertoe geleid dat Cleto Sagripanti, voorzitter van de Italiaanse vereniging van schoenfabrikanten ANCI, de Italiaanse regering nu vraagt om maatregelen te nemen ten gunste van de schoenenindustrie.

Importeurs
Alle belangrijke importmarkten kochten in het eerste kwartaal van 2012 minder schoenen in. Zelfs Duitsland, waar de economie aan de beterende hand is, slonk de invoer met 8,3 procent naar 166 miljoen paar. De import naar Frankrijk daalde met 14, 5 procent in volume en 1,3 procent in waarde. Groot-Brittannië kocht 3,4 procent minder aantal schoenen, maar de waarde van de totale import steeg met eveneens 3,4 procent. In Nederland was men voorzichtig en kocht 15,6 procent minder in, wat neerkomt op 64 miljoen paar ingekochte schoenen.

Bron: Schoenvisie
Laatst bewerkt: 14-08-12
in de kijker
Retail Inspiratietour Kopenhagen

o.l.v. modejournaliste Veerle Windels


Mode Unie neemt u mee op sleeptouw naar retail stad Kopenhagen! Onder professionele begeleiding van de bekendste Belgische modejournaliste Veerle Windels ontdekken we leuke en interessante winkelconcepten in combinatie met de stad zelf om inspiratie op te doen voor uw eigen winkel!

  • Voor lingeriedetaillisten:     19-20 november 2018
  • Voor mode retailers:           26-27 november 2018

We stijgen telkens maandagochtend op in Zaventem en zijn dinsdagavond terug.

Voor 950 euro (ex.btw) per persoon geniet u als Mode Unie lid van een leuke en leerrijke tweedaagse in Kopenhagen! Niet-Mode Unie leden betalen 1.100 euro (ex.btw).
Inclusief: ontbijt, lunches, diner, hotel overnachting, vlucht h/t, en totaal begeleiding. KMO-portefeuille is niet mogelijk.

Vragen en inschrijvingen via chiel.sterckx@modeunie.be


 
Login
e-mailadres
persoonlijke code
x nog niet geregistreerd/bijkomende registratie?
x paswoord vergeten?
ledenvoordelen
 x FEDELIN


klik hier voor al uw vragen rond personeel
 x CAO's

U heeft een e-shop?e-commercelabel
Vraag nu het
e-commercelabel aan!
lees meer