MODE UNIE Home
Ga naar unizo.be

Eerste week zomersolden een succes ondanks de hitte

Een week geleden, op zaterdag 30 juni, startten de zomersolden. Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en UNIZO peilden naar de verkoop in deze eerste soldenweek bij de zelfstandige modedetaillist. We kunnen concluderen dat de eerste week van de zomerkoopjes een succes was.

“Ondanks de aanhoudende hitte gingen toch veel mensen op zoek naar zomerkoopjes. Zowel binnen de stadskernen als net buiten de commerciële dorpskernen ging veel volk op koopjesjacht. Na een mindere lente- en zomerverkoop pre solden van gemiddeld -3,8% bleven er veel mooie modeartikelen in de rekken hangen, waardoor er voor elke koopjesjager wat wils is. We kunnen concluderen dat de eerste week van de zomersolden een succes was met een positief resultaat van gemiddeld +6% ten opzichte van dezelfde week vorig jaar”, vertelt Chiel Sterckx van Mode Unie.

“De laatste jaren wordt er zeer gericht gekocht, ook tijdens de solden. De consument ging deze eerste soldenweek op zoek naar typische zomerartikelen om zich te wapenen tegen de hitte. Wie nog leuke kleding, schoenen of accessoires wilt voor de hoogzomer zal snel moeten zijn.” vervolgt Chiel Sterckx.

De zelfstandige modedetaillisten begonnen hun zomersolden met een gemiddelde korting van 30%.
 

Niet voor publicatie
Perscontact
Chiel Sterckx - chiel.sterckx@modeunie.be - 0472/41 45 67
Laatst bewerkt: 07-07-18
in de kijker
Retail Inspiratietour Kopenhagen

o.l.v. modejournaliste Veerle Windels


Mode Unie neemt u mee op sleeptouw naar retail stad Kopenhagen! Onder professionele begeleiding van de bekendste Belgische modejournaliste Veerle Windels ontdekken we leuke en interessante winkelconcepten in combinatie met de stad zelf om inspiratie op te doen voor uw eigen winkel!

  • Voor lingeriedetaillisten:     19-20 november 2018
  • Voor mode retailers:           26-27 november 2018

We stijgen telkens maandagochtend op in Zaventem en zijn dinsdagavond terug.

Voor 950 euro (ex.btw) per persoon geniet u als Mode Unie lid van een leuke en leerrijke tweedaagse in Kopenhagen! Niet-Mode Unie leden betalen 1.100 euro (ex.btw).
Inclusief: ontbijt, lunches, diner, hotel overnachting, vlucht h/t, en totaal begeleiding. KMO-portefeuille is niet mogelijk.

Vragen en inschrijvingen via chiel.sterckx@modeunie.be


 
Login
e-mailadres
persoonlijke code
x nog niet geregistreerd/bijkomende registratie?
x paswoord vergeten?
ledenvoordelen
 x FEDELIN


klik hier voor al uw vragen rond personeel
 x CAO's

U heeft een e-shop?e-commercelabel
Vraag nu het
e-commercelabel aan!
lees meer