MODE UNIE Home
Ga naar unizo.be

Wetsontwerp aanvullend pensioen zelfstandigen met eenmanszaak: "Logisch en noodzakelijk"

UNIZO is tevreden met het wetsontwerp op de   individuele pensioentoezegging voor zelfstandigen in eenmanszaken, zoals dit   door de regering in het parlement wordt neergelegd. "We ijveren   hier al lang voor", zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van   UNIZO. "Het is belangrijk dat ook zelfstandigen een aanvullend pensioen   kunnen opbouwen, zoals zaakvoerders van vennootschappen en werknemers."   UNIZO zal nu toezien op de effectieve realisatie, zodat zelfstandigen die dat   willen nog dit jaar hun eerste bijdragen kunnen storten.  

"We zien dat in heel wat sectoren werk een tweede   pensioenpijler voor werknemers bestaat. Ook bedrijfsleiders bouwen via hun   vennootschap vaak een aanvullend pensioen op. Alleen zelfstandigen met   eenmanszaak bleven tot nu toe van die mogelijkheid verstoken", aldus nog   Danny Van Assche van   UNIZO.

Alle zelfstandigen kunnen weliswaar nu al wat bijsparen voor   een beter pensioen, via het zogenaamde 'Vrij Aanvullend Pensioen voor   Zelfstandigen (VAPZ)' maar de bijdragen zijn hier beperkt tot   8,17% van het  inkomen, met een maximum van 3187 euro (cijfer   2018).  Een zelfstandige met een gemiddeld inkomen zit al gauw aan dat   maximum. 

Als het nieuwe wetsontwerp wordt goedgekeurd, zullen eindelijk   ook zelfstandigen zonder vennootschap over dezelfde instrumenten beschikken   om aan pensioenopbouw te doen als werknemers en bedrijfsleiders van een   vennootschap. "Dat is noodzakelijk wetende dat het wettelijk pensioen   van een zelfstandige momenteel slechts 850 euro bedraagt,",besluit Danny Van Assche.
 
  Meer weten: Contacteer   UNIZO-persverantwoordelijke Filip Horemans
  M 0478/22 37 51 - E filip.horemans@unizo.be
Laatst bewerkt: 25-01-18
in de kijker
Ontdek Luik o.l.v. modejournaliste Veerle Windels!

Interessante winkelconcepten in de authentieke sfeer van stad Luik. Veerle neemt u mee op sleeptouw om deze stad mee te ontdekken!

 

Praktisch

-Dinsdag 20 maart

-Start: 9u30

-Einde: 17u30

-300 euro (ex. Btw). Geniet van 40% korting via de KMO-portefeuille subsidie

-Inschrijven: chiel.sterckx@modeunie.be


 
Login
e-mailadres
persoonlijke code
x nog niet geregistreerd/bijkomende registratie?
x paswoord vergeten?
ledenvoordelen
 x FEDELIN


klik hier voor al uw vragen rond personeel
 x CAO's

U heeft een e-shop?e-commercelabel
Vraag nu het
e-commercelabel aan!
lees meer