MODE UNIE Home
Ga naar unizo.be

Verkoop winterseizoen matig - licht negatieve verwachting voor soldenperiode

Bij het inzetten van de laatste week voor het begin van de wintersolden geven de zelfstandige modewinkeliers aan gemiddeld 6% minder verkocht te hebben in vergelijking met het winterseizoen van 2016. Meer dan de helft van de modewinkeliers (52%) geeft aan dat ze dit winterseizoen minder verkocht hebben dan vorig jaar, terwijl 32% aangeeft evenveel verkocht te hebben. 16% van de modehandelaars gaf aan beter verkocht te hebben. Dat blijkt uit een rondvraag door het onafhankelijk onderzoeksbureau Marketing Development in opdracht van Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel.

"Het warme winterweer en het veranderende aankoopgedrag van de consument zijn volgens de modewinkeliers de belangrijkste oorzaak van de mindere verkoop. Door het warme weer in het begin van het seizoen kocht de consument veel minder winteritems. De koude piek in november en de eindejaarsverkoop zorgden voor een goede verkoop, maar deze maakten het volledige winterseizoen duidelijk niet goed", aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

In lijn van het afgelopen seizoen verwachten de modehandelaars dat de solden dit jaar minder zullen zijn dan vorig jaar. 31% van de modehandelaars geeft aan dat ze een daling verwachten, 63% denkt dezelfde verkoop te kunnen realiseren als vorig jaar, 6% verwacht een stijging. Gemiddeld wordt de soldenverkoop 3% lager geschat in vergelijking met de winterkoopjes vorig jaar. De licht negatieve verwachting ligt hiermee in de lijn van het seizoen.




Laatst bewerkt: 02-01-18
in de kijker
Retail Inspiratietour Kopenhagen

o.l.v. modejournaliste Veerle Windels


Mode Unie neemt u mee op sleeptouw naar retail stad Kopenhagen! Onder professionele begeleiding van de bekendste Belgische modejournaliste Veerle Windels ontdekken we leuke en interessante winkelconcepten in combinatie met de stad zelf om inspiratie op te doen voor uw eigen winkel!

  • Voor lingeriedetaillisten:     19-20 november 2018
  • Voor mode retailers:           26-27 november 2018

We stijgen telkens maandagochtend op in Zaventem en zijn dinsdagavond terug.

Voor 950 euro (ex.btw) per persoon geniet u als Mode Unie lid van een leuke en leerrijke tweedaagse in Kopenhagen! Niet-Mode Unie leden betalen 1.100 euro (ex.btw).
Inclusief: ontbijt, lunches, diner, hotel overnachting, vlucht h/t, en totaal begeleiding. KMO-portefeuille is niet mogelijk.

Vragen en inschrijvingen via chiel.sterckx@modeunie.be


 
Login
e-mailadres
persoonlijke code
x nog niet geregistreerd/bijkomende registratie?
x paswoord vergeten?
ledenvoordelen
 x FEDELIN


klik hier voor al uw vragen rond personeel
 x CAO's

U heeft een e-shop?e-commercelabel
Vraag nu het
e-commercelabel aan!
lees meer