MODE UNIE Home
Ga naar unizo.be

Verkoop winterseizoen matig - licht negatieve verwachting voor soldenperiode

Bij het inzetten van de laatste week voor het begin van de wintersolden geven de zelfstandige modewinkeliers aan gemiddeld 6% minder verkocht te hebben in vergelijking met het winterseizoen van 2016. Meer dan de helft van de modewinkeliers (52%) geeft aan dat ze dit winterseizoen minder verkocht hebben dan vorig jaar, terwijl 32% aangeeft evenveel verkocht te hebben. 16% van de modehandelaars gaf aan beter verkocht te hebben. Dat blijkt uit een rondvraag door het onafhankelijk onderzoeksbureau Marketing Development in opdracht van Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel.

"Het warme winterweer en het veranderende aankoopgedrag van de consument zijn volgens de modewinkeliers de belangrijkste oorzaak van de mindere verkoop. Door het warme weer in het begin van het seizoen kocht de consument veel minder winteritems. De koude piek in november en de eindejaarsverkoop zorgden voor een goede verkoop, maar deze maakten het volledige winterseizoen duidelijk niet goed", aldus Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

In lijn van het afgelopen seizoen verwachten de modehandelaars dat de solden dit jaar minder zullen zijn dan vorig jaar. 31% van de modehandelaars geeft aan dat ze een daling verwachten, 63% denkt dezelfde verkoop te kunnen realiseren als vorig jaar, 6% verwacht een stijging. Gemiddeld wordt de soldenverkoop 3% lager geschat in vergelijking met de winterkoopjes vorig jaar. De licht negatieve verwachting ligt hiermee in de lijn van het seizoen.
Laatst bewerkt: 02-01-18
in de kijker
Workshop Instagram

“Hoe uw winkel in de kijker zetten via fotoplatform Instagram?”

Keuze uit 2 locaties en datums en locaties:

  • 14/05 om 19u30 in de kantoren van UNIZO Antwerpen, Oude Leeuwenrui 25, Antwerpen
  • 23/05 om 19u30 in de kantoren van UNIZO Gent, Nadine Crappéstraat 1, Gent

MU leden gratis, niet-leden 50 euro (ex.btw)

Klik hier voor meer info.


 
Login
e-mailadres
persoonlijke code
x nog niet geregistreerd/bijkomende registratie?
x paswoord vergeten?
ledenvoordelen
 x FEDELIN


klik hier voor al uw vragen rond personeel
 x CAO's

U heeft een e-shop?e-commercelabel
Vraag nu het
e-commercelabel aan!
lees meer