MODE UNIE Home
Ga naar unizo.be

Stormloop op crowdfunding voor stoffen zakdoek

Stormloop op crowdfunding voor stoffen zakdoek

Wat een heerlijke traditie, die klassieke stoffen zakdoek in je broekzak, handtas of mouw. Geen wegwerpding, maar een stevig, herbruikbaar stuk textiel voor alle doeleinden. Alleen jammer dat zakdoeken al decennia zo duf en saai zijn. Een Leuvens vijftal besloot daar zelf verandering in te brengen door een eigen collectie bloedmooie, ecologisch verantwoorde en in België geproduceerde 'pocketwear' op de markt te brengen. En dat gaat plots véél sneller dan verwacht… De crowdfundingcampagne behaalde na 2,5 dagen al het vooropgestelde doel.

Tom De Cock (radiopresenator bij MNM), Simon Gryspeert (Project Manager bij Flanders DC), Bruno Festjens (brandweerman en verkoper van survival gear bij A.S. Adventure), Ward Pauwels (eindbaas van grafisch ontwerpbureau Tripleclick) en Jonas Van Garsse (ingenieur bij Henkel) gingen, zonder enige voorkennis van de modesector, aan de slag. Na twee jaar van textielbeurzen, drukworkshops en naaicursussen durven ze te zeggen dat ze in de buurt zijn van de beste én mooiste zakdoek ter wereld.

De crowdfundingcampagne die de vijf op dinsdag 12 september lanceerden, bereikte op tweeënhalve dag haar einddoel van 100%, namelijk 15.000 euro ofwel het bedrag dat nodig was om de productie van de eerste collectie op te starten. En dat alleen op basis van mond-aan-oorreclame. Intussen blijft het bedrag onverminderd verder oplopen. De klassieke zakdoek van textiel blijkt dus allesbehalve dood en begraven…

Huff & Puff pocketwear is een eerlijke, ecologisch verantwoorde en Belgische start-up. De zakdoeken zijn een streling voor het oog, zoals je hier zelf kan zien. In plaats van klassiek katoen wordt er Lyocell gebruikt, een vezel van duurzaam gekweekte eucalyptus. Elk stuk wordt met de hand afgewerkt in het oudste naaiatelier van Vlaanderen: het legendarische Celesta in Wevelgem. Deze zakdoek mag gewoon mee bij de rest van de was; of je ‘m daarna strijkt mag je zelf kiezen. En oh ja: Huff & Puff doen niet aan geslachten, leeftijden, afkomsten of levensstijlen. Huff & Puff is er voor iedereen.

Ook voor de crowdfunding doet Huff & Puff pocketwear een beroep op een Belgisch platform, eerder dan een internationale kolos. Via deze website kan je nog steeds zakdoeken bestellen om het project een duwtje in de rug te geven. Je prachtige, eerlijke zakdoeken vallen dan nog keurig tegen de feestdagen op de deurmat.

Klik hier voor meer informatie over Huff & Puff pocketwear of volg hun via Instagram en Facebook.
Laatst bewerkt: 19-09-17
in de kijker
Retail Inspiratietour Kopenhagen

o.l.v. modejournaliste Veerle Windels


Mode Unie neemt u mee op sleeptouw naar retail stad Kopenhagen! Onder professionele begeleiding van de bekendste Belgische modejournaliste Veerle Windels ontdekken we leuke en interessante winkelconcepten in combinatie met de stad zelf om inspiratie op te doen voor uw eigen winkel!

  • Voor lingeriedetaillisten:     19-20 november 2018
  • Voor mode retailers:           26-27 november 2018

We stijgen telkens maandagochtend op in Zaventem en zijn dinsdagavond terug.

Voor 950 euro (ex.btw) per persoon geniet u als Mode Unie lid van een leuke en leerrijke tweedaagse in Kopenhagen! Niet-Mode Unie leden betalen 1.100 euro (ex.btw).
Inclusief: ontbijt, lunches, diner, hotel overnachting, vlucht h/t, en totaal begeleiding. KMO-portefeuille is niet mogelijk.

Vragen en inschrijvingen via chiel.sterckx@modeunie.be


 
Login
e-mailadres
persoonlijke code
x nog niet geregistreerd/bijkomende registratie?
x paswoord vergeten?
ledenvoordelen
 x FEDELIN


klik hier voor al uw vragen rond personeel
 x CAO's

U heeft een e-shop?e-commercelabel
Vraag nu het
e-commercelabel aan!
lees meer