MODE UNIE Home
Ga naar unizo.be

Antwerp Fashion Weekend? keert na een succesvolle eerste editie in 2016 terug op 30/09 en 01/10

 

foto van Antwerp Fashion Weekend.

Na een succesvolle eerste editie in 2016 organiseert Antwerp Retail Shopping Promotion vzw met de steun van het District Antwerpen en de Stad Antwerpen opnieuw het Antwerp Fashion Weekend. Gedurende het hele weekend van zaterdag 30 oktober en (winkel)zondag 1 oktober 2017 zal de binnenstad ondergedompeld worden in de nieuwste wintercollecties van een spectrum aan winkels.

7 openluchtcatwalks, animatie en in store events

“De verkoopcijfers van onze deelnemende winkels bij de eerste editie waren goed en het bezoekersaantal van meer dan 150.000 maakte het een topweekend” aldus Nico Volckeryck, voorzitter van Antwerp Retail Shopping Promotion vzw, de organisatie achter het Antwerp Fashion Weekend. “Dus leek het ons niet meer dan normaal om dit evenement te herhalen. Deze editie kunnen we dan ook rekenen op extra steun van het district Antwerpen en logistieke ondersteuning door stad Antwerpen”.

Koen Kennis, schepen voor toerisme en middenstand: “Antwerp Fashion Weekend doet onze Antwerpse binnenstad bruisen! Met tal van mode en shopping events zetten we Antwerpen nog meer in de kijker alscreatieve en ondernemende modestad. In combinatie met de winkelzondag een  absolute top-weekend dit najaar!”

Samuel Markowitz, districtsschepen voor lokale economie: “Mode en Antwerpen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. District Antwerpen gelooft in Antwerpen als de modestad. Wij willen hier graag aan bijdragen door steun te bieden aan de opstartende en kleine initiatieven op lokaal vlak. Want ook zij zetten Antwerpen mee op de kaart.”

Antwerp Fashion Weekend 2017 wordt een stuk groter dan haar voorganger. Op 7 openluchtpodia, verspreid over het hele winkelgebied, zullen mannequins de nieuwste wintermode tonen van de winkels en boetieks in de directe omgeving. De shows vinden plaats op diverse locaties zoals: Teniersplaats, Jezusstraat, Meir (Wapper), Meir (standbeeld ‘de Hand’), Lombardenvest, Nationalestraat en Kammenstraat.

MeirCatwalk

Naast professionele mannequins krijgen ook aspirerende modellen een plaats op het Antwerp Fashion Weekend. De ‘MeirCatwalk’ (de voormalige langste openluchtcatwalk van de BeNeLux met modellen diegecast werden op de Meir) krijgt een eigen stek, op de Wapper.

Tentoonstelling & Fashion Retail Evening

Voorafgaand aan het Antwerp Fashion Weekend start op woensdag 27 september om 18:00 een tentoonstelling over juweelontwerp in het Antwerp Cetral Hostel (Bogaardeplein 1, Antwerpen). Een expo waarbij de laatstejaars studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen hun creaties voorstellen in het bijzijn van Samuel Markowitz, districtsschepen voor oa lokale economie. De expo is tot en met 1 oktober gratis te bezoeken.

Op donderdag 28 september vindt de Fashion Retail Evening plaats in de KBC toren (Groenplaats Antwerpen). Een B2B congres ism Comeos, ModeUnie en CreaModa waarbij trendwatchers, onderzoekers en specialisten in de sector hun licht zullen schijnen over de toekomst van de retail. Gasten zijn oa Richard van Hooijdonk, Bart Muskala (True North), Dimitri Broeren (CEO Hunkemöller) en Laurentine Van Landegem (zaakvoerster Clouds Of Fashion).

 
Laatst bewerkt: 14-09-17
in de kijker
Inspiratietour Amsterdam

LAATSTE PLAATSEN!

Ontdek Amsterdam in het voetspoor van modejournaliste Veerle Windels In november neemt Mode Unie 18 modewinkeliers mee op sleeptouw om Amsterdam met u te ontdekken. Tijdens deze Inspiratietour nemen we je mee in het voetspoor van modejournaliste Veerle Windels. Zij toont u de laatste inspirerende winkelconcepten, inrichtingen, merkenkeuzes,...

Wanneer?

Modewinkels: 20-21 november 2017

Lingeriewinkels: 27-28 november 2017

Prijs?

Mode Unie leden nemen deel aan 1.000 euro (ex.btw). Niet-leden betalen 1.250 euro (ex.btw). Maak gebruik van de KMO-portefeuille en geniet van 40% subsidie!

Inclusief:

• Begeleiding Veerle Windels

• Treinticket Brussel – Amsterdam – Brussel

• 1 overnachting kamer en (zeer uitgebreid) ontbijt,

• Lunch op maandagmiddag – inclusief drank

• Apero

• Diner in Momo – inclusief drank

• Ticket Foam (foto-expo)

• Lunch op dinsdagmiddag – inclusief drank – bij BRIX

Hoe inschrijven?

Schrijf u nu in via chiel.sterckx@modeunie.be

OPGELET! Laatste plaatsen beschikbaar!

 


 
Login
e-mailadres
persoonlijke code
x nog niet geregistreerd/bijkomende registratie?
x paswoord vergeten?
ledenvoordelen
 x FEDELIN


klik hier voor al uw vragen rond personeel
 x CAO's

U heeft een e-shop?e-commercelabel
Vraag nu het
e-commercelabel aan!
lees meer